La UMH firma un conveni amb la Generalitat i la Fiscalia per a executar mesures de mig obert amb menors infractors

 

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, la Conselleria de Benestar Social i la Fiscalia de la Comunidat Valenciana han firmat aquest matí un conveni de col·laboració per a la posada en marxa d’un programa de mediació en matèria d’intervenció socioeducativa i execució de mesures de mig obert amb menors infractors. L’acord ha sigut subscrit pel rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, el president del Consell Social de la UMH, Francisco Borja, la consellera de Benestar Social de la Comunitat Valenciana, Asunción Sánchez Zaplana, el fiscal superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, Ricard Cabedo Nebot, i el fiscal en cap de la Fiscalia provincial d’Alacant, Juan Carlos López Coig.

El conveni permet la continuïtat de les actuacions iniciades en el marc d’un conveni anterior que posa a disposició de la Fiscalia i dels Jutjats de Menors d’Alacant, activitats i programes organitzats per la UMH. El fi és fer possible que els menors que cometen infraccions penals lleus puguen assumir la responsabilitat dels seus actes mediant la conciliació amb la víctima o perjudicat, la reparació del dany o la realització d’una activitat socioeducativa.

A l’acte també han assistit la vicerrectora de Relacions Institucionals de la UMH, María Teresa Pérez Vázquez, el fiscal coordinador de Menors de la Fiscalia provincial d’Alacant, Carlos Ferreirós, la secretaria autonòmica de Familia i Solidaritat, Lucía Cerón, i la directora general del Menor, Rosa Aragonés.