Garrofer
6 de juny 2025
- Nom comú: Garrofer
- Nom científic: Ceratonia siliqua, L.
- Honoris Causa: Antonio Fraguas de Pablo (3/10/2014)
ORIGEN: Regió Mediterrànea.
CARACTERÍSTIQUES:
- La seua fulla és perenne.
- Excel·lent arbre d’ombra.
CURIOSITAS:
- Les llavors, de mida i pes notablement uniformes, van ser el patró original del quirat, la unitat de pes utilitzada en joieria fina.
- Durant la Guerra Civil i la postguerra, les seues beines, de polpa dolça, van ser consumides per gran part de la població pel seu gran valor nutritiu i com una de les poques alternatives per alimentar-se.
USOS:
- ORNAMENTAL: Arbre de gran bellesa i rusticitat.
- ALIMENTARI: El fruit s’utilitza en la fabricació de succedanis de xocolate (carob) i cafè, producció de licors, espessidors i aliment per al bestiar.
- MEDICINAL: S’utilitza per a afeccions digestives, problemes respiratoris, dolors de gola o per alleujar la conjuntivitis.